Том Круз върна наградите си „Златен глобус“

20:05, 11 май 21 / Любопитно 25 3487 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Американският актьор Том Круз върна наградите си „Златен глобус“, присъждани от Асоциацията на чуждестранните журналисти, акредитирани в Холивуд. Действието му е в знак на протест срещу липсата в журито на представители на многообразието в американското общество, съобщава CNN.

Круз печели „Златен глобус“ три пъти по време на кариерата си: през 1990 г. за ролята на ветерана Рон Ковик във филма „Роден на 4 юли“, през 1997 г. за ролята на спортния агент Джери Магуайър в едноименния филм, а през 2000 г. печели награда за най-добър актьор в поддържаща роля в „Магнолия“.

По-рано NBC, която традиционно е домакин на „Златен глобус“, заяви, че няма да  организира събитието през 2022 г., защото журито не отразява адекватно многообразието на американското общество. В същото време телевизионният канал изрази готовността си да връчи награди през 2023 г., ако бъдат направени в журито съответните промени.

Мария Бакалова не успя да спечели „Златен глобус“

През февруари „Лос Анджелис Таймс“ съобщи за пълното отсъствие на афроамерикански журналисти в журито, състоящо се от 87 члена. Организаторите обещаха да поправят този пропуск и да „направят необходимите промени“ както в самата организация, така и „в индустрията като цяло“.

Наградата „Златен глобус“, която се присъжда ежегодно от Асоциацията на чуждестранните журналисти, акредитирани в Холивуд, е на второ място след Оскарите по престиж в САЩ. Наградата се връчва в края на изминалата година в повече от две дузини категории, обхващащи киното и телевизията.

Том Круз планира снимки в Космоса

Наградата е учредена от чуждестранни журналисти през октомври 1943 г., а първата церемония по награждаването се провежда през януари 1944 г. До 1958 г. церемонията се ръководи от членове на Асоциацията на чуждестранните журналисти, акредитирани в Холивуд, по-късно те започват да канят известни изпълнители и професионални телевизионни водещи за роля. Победителите в наградата се определят от членовете на Асоциацията, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама