Какви аромати да изберем за лятото

10:50, 21 май 21 / Любопитно 25 4951 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

През топлите месеци ставаме нетърпеливи да излезем навън, да се забавляваме, да правим планове и резервации къде да почиваме през лятото, обзети от еуфория, която ни отделя от земята и ни кара да летим в облаците на мечтите. 

Ако може някак да избягаме от лудницата в градовете и да се преселим на екзотичен остров под ветрилата на палмовите клони, с музикален съпровод от шепота на вълните с неизменния коктейл в ръка. Мами ни споменът за уханията на Прованс с градини, отрупани с плодни дървета и красиви ароматни цветя. А до отпуската има отчайващо много дни…

Можем да потърсим временен заместител на почивката в лицето на нов парфюм или тоалетна вода, които носят магията на местата, които зареждат с лятно настроение. Ако се насочим към парфюмна вода, ароматът ѝ ще трае между 4 и 6 часа. В нея концентрацията на аромати е 9-12%, а алкохолната чистота 85-95%. Тоалетната вода е по-бюджетният вариант - ароматната концентрация е 5-7%, чистотата на алкохола е 80-85%, а уханието трае около 4-5 часа.

За летния сезон много хора предпочитат употребата на тоалетна вода. Тя трае по-кратко време и ароматът ѝ не е толкова интензивен като този на парфюмната. През лятото се препоръчва пръскането с по-малко количество течност. Достатъчно е да се избере бутилка, чието съдържание е с ниска концентрация и да се нанесе върху китката или по вътрешната част на бедрата (тъй като ароматът излита нагоре). Направете своя избор за ново лятно ухание, който да освежи дните ви с нотки на хлад и копнеж за срещи: https://makeup.bg/brand/27007/.

Някои хора остават верни на любимия си парфюм през цялата година, но сезонът предразполага използването на по-леки и весели ухания, създаващи ведро настроение. В летните парфюми майсторите съчетават дъх на свежи листа и билки като лавандула, мента, лайка, градински чай. Модерни са парфюмни произведения с носталгия към хладните дни - тук добре се вписват мента, цитрусови екстракти от лимон, портокал, бергамот, тропически плодове. Цветята също допринасят за доброто настроение. Харесвани от всички са тоалетните води с аромат на рози, люляк, божур, гардения, жасмин. За да създадат асоциация с морето, много ухания изпаряват акценти на морска сол, водни нотки и водорасли. Мирис на прохладна гора, папрати, ветивер, кедър и дъбов мъх също добавя прохлада и прави горещото лято по-лежерно и пълно с настроение. Сандаловото дърво е универсална съставка, желан магически елемент в парфюмите, поради това че създава атмосфера на релакс. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама