„Disney“ си избра латино Снежанка

15:00, 27 юни 21 / Любопитно 25 3244 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В приказката на братя Грим Снежанка е „бяла като сняг, с бузи, алени като кръв и с коси, черни като абаносово дърво“. По подобен начин я рисува и Уолт Дисни в първия си пълнометражен анимационен филм – „Снежанка и седемте джуджета“ от 1937 г.

„Disney“ обаче предприе (не)очакван ход с избора на актриса за ролята в игралния римейк по над 80-годишната си класика. Това е Рейчъл Зеглер, която е с колумбийски корени и доста тъмен тен на кожата. В желанието си за максимално широко расово и етническо многообразие, компанията си навлече нови критики, пише „Сега“.

Том Ханкс преговаря за ролята на Джепето в игрална версия на "Пинокио"

Току-що навършилата 20 години Рейчъл Зеглер е най-новата изгряваща звезда в Холивуд. Първата ѝ роля на големия екран е в „Уестсайдска история“ на Стивън Спилбърг, който се очаква по кината на 20 декември т.г. Досега се е изявявала главно на сцената в мюзикъли като „Клетниците“ и „Наем“.

Да, аз съм Снежанка и няма да избелвам кожата си за ролята“, написа Зеглер в Twitter, очевидно в отговор на недоволните от избора на латино актриса за легендарната героиня. Впоследствие туитът е изтрит, съобщава LA Times.

Противниците на решението на „Дисни“ припомнят, че „Снежанка“ е германска приказка. Тези забележки обаче останаха незабелязани от повечето медии и коментатори, които се отнасят радушно към избора на Зеглер.

Предстоят също игрални адаптации на „Малката русалка“ - с чернокожата носителка на „Оскар“ Хали Бери като Ариел, „Пинокио“ с Том Ханкс и „Лило и Стич“. Що се отнася до Снежанка, и преди е имало опити принцесата, отровена от злата си мащеха, да бъде изиграна на живо. Джулия Робъртс и Лили Колинс играха в римейка от 2012-а, заснет от Тарсем Синг под името „Огледалце, огледалце“. Същата година „Снежанка и ловецът“ на „Universal“ показа хептен свободен прочит по приказката на братя Грим, с участието на звездата от „Здрач“ Кристен Стюърт в ролята на младата принцеса.

Изключителните вокални способности на Рейчъл са само началото на нейните таланти“, заяви режисьорът на предстоящата адаптация Марк Уеб, цитиран от CNN. „Нейната сила, интелигентност и оптимизъм ще станат неразделна част от преоткриването на радостта в тази класическа Disney приказка“.

В последните години „Disney“ са зае много активно с продуцирането на игрални версии на по-стари и обичани свои анимации като „Книга за джунглата“, „Пепеляшка“, „Красавицата и звярът“ и „Аладин“. Повечето от тях са успешни финансово (дори „Цар лъв“, в който няма нищо игрално), но невинаги естетически.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама