Каква е причината за шум в ушите?

18:35, 25 юни 21 / Любопитно 25 3393 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Пищенето или шумът в ушите се появява при най-различни обстоятелства, обясни неврологът Александър Евдокимов пред 5-tv.ru. Той сподели за какви проблеми на тялото говори този симптом и как да го елиминираме.

При поява на неприятния симптом лекарят съветва най-напред да измерите кръвното налягане. Както високото, така и ниското кръвно могат да бъдат придружени от шум в ушите. „Трябва да се погрижите за понижаване на кръвното налягане или за повишаването му, ако страдате от хипотония”, съветва специалистът. Ако всичко е наред с него, трябва да се консултирате с отоларинголог.

Колко слънце е полезно за нас?

Много честа причина е, разбира се, УНГ патология. Това може да са възпалителни заболявания или даже увреждане на слуховия нерв“, обясни Евдокимов. Сред причините за появата на шум в ушите е и възпаление или дисфункция на темпоромандибуларната става, която се намира до ушния канал, както и сърдечно-съдови заболявания, пише БГНЕС.

Понякога проблем с шийните прешлени също води до поява на пищене в ушите.

Проявата на неприятния симптом може да бъде повлияна и от приема на ново предписани лекарства - тогава трябва задължително да се консултирате с лекар.

Аргановото масло е новото „течно злато“

Малко известна причина за това страдание е наличието на диабет.

„Много често консултирам пациенти, които нямат УНГ патологии или артеросклеротични промени, както и проблеми с шийните прешлени, но са в хроничен продължителен стрес и страдат от силна тревожност. Учените са установили, че това може да предизвика спазми на най-малките мускули в тялото, които се намират в средното ухо“, обяснява специалистът.

Ако човек се придържа към редовен режим на работа и почивка и намира начини да се разтоварва от стреса, отпускайки се емоционално, шумът в ушите ще изчезне и без медикаменти.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама