Британски инженер счупи рекорд на Гинес, подреждайки шоколадови бонбонки

16:35, 04 юли 21 / Любопитно 25 3729 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Скуката в локдауна накара британски инженер да си купи пакетче M&M и вместо да си хапне вкусните бонбони, да опита да ги подреди така, че да счупи световен рекорд на Гинес.

Беше мокро, дъждовно и доста мрачно. Всички бяхме заключени вътре, така че си помислих да се развеселя, като си взема пакетче M&M за ядене" разказва Уил Кътбил на 23 години пред „Today“. Било му толкова скучно, че започнал да ги подрежда.

Кътбил, който работи като инженер в Солихъл, Англия, обясни, че е потърсил в Google, за да провери дали има рекорд на Гинес, който може да победи. Когато научил, че това са само четири подредени един върху друг бонбона, си поставил за задача да подреди поне пет. На следващия ден, със стабилна ръка и много фокусиране, включил видеокамерата на телефона си и се заел да подрежда бонбоните.

Това е много по-трудно, отколкото си мислите. Когато видях този запис за пръв път, си казах: „Нека опитаме. Това изглежда лесно". Но представете си да подреждате футболни топки една върху друга. Вероятно е доста подобно на това. Ако някоя не е на мястото си, това съсипва цялата колона“, обяснява инженерът, цитиран от БГНЕС.

Отнело му е няколко часа и стотици опити, за да подобри рекорда. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама