Къде се намира най-дълбокият басейн в света?

15:05, 17 юли 21 / Любопитно 25 2461 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В Дубай, където се намира най-високият небостъргач, вече се намира и най-дълбокият басейн в света. „Deep Dive Dubai“ е с дълбочина почти 60 метра. Тази дълбочина вече постави рекорд на Гинес за най-дълбокия басейн за гмуркане в света. Новооткритото съоръжение победи бившия рекордьор „Deep Spot“ в Полша с почти 15 метра и под повърхността му се крие цял подводен град.

Първият басейн в небето отвори врати в Лондон

Той е проектиран да наподобява потопен град, където изследователи могат да се развихрят в екипировка за гмуркане, за да „се разходят“, да играят футбол или шах, или просто да изследват дълбините на просторното тематично съоръжение.

Според собствениците на обекта, са необходими няколко гмуркания, за да се види всичко. Около 14 милиона литра вода - еквивалентно на почти шест олимпийски басейна - съдържат пустия град, зала и аркада.

10-те най-емблематични хотела в света

В момента басейнът е достъпен само за поканени гости, съобщава „Npr“. За първи път той беше посетен от престолонаследника на Дубай шейх Хамдан бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум, а известни личности като Уил Смит, записаха своето гмуркане в социалните мрежи.

Очаква се съоръжението да бъде отворено за обществеността до края на юли - и всеки на възраст над 10 години, с какъвто и да е опит за гмуркане, ще може да се запознае с неговото очарование, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама