„Политкаст“: Началото

13:00, 16 юли 21 / Политкаст 25 3787 Шрифт:
Симеон  Иванов

В първия епизод на „Политкаст“ в събота, съвсем логично, ще говорим за изборите и ходовете на „Има такъв народ“. Покрай целия шум около Слави Трифонов пропускаме фундаментални за политическия живот събития, на които обръщаме внимание в подкаста. Освен това ще научите какво представлява „Политкаст“ и какви са целите на проекта.

Очаквайте новия проект на Topnovini.bg – „Политкаст“

Първият гост

Първият ни гост е Даниел Смилов – политолог и специалист по сравнително конституционно право, програмен директор на Центъра за либерални стратегии. Даниел Смилов преподава теория на политиката в катедра „Политология” на Софийския университет, а освен това е гост-преподавател в Централноевропейския университет в Будапеща. В разговора ни ще чуете неговата перспектива върху най-актуалните и важни теми на политическия пейзаж.

С Даниел Смилов засегнахме важни въпроси, като ниската избирателна активност, отстъплението на ГЕРБ и бъдещата им роля в политическия живот; проектокабинетът на Слави Трифонов и други. 

Рубриката „Под Лупа“

Първата книга, която ще представим, е „Защо нациите се провалят: Какви са корените на силата, просперитета и бедността“ на Дарон Аджемоглу и Джеймс Робинсън – реномирани професори и преподаватели със забележителна кариера. Книгата е плод на 15-годишни проучвания и разглежда в дълбочина причините за успеха на едни държави и провала на други. Ако има „задължителни“ книги на обществено-политическа тематика, това безспорно е една от тях.

Слушайте ни на Topnovini.bg, както и в канала ни в SoundCloud

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама