„Политкаст“ еп. 3: Това ли искаше площадът преди година?

10:00, 01 авг 21 / Политкаст 25 3212 Шрифт:
Симеон  Иванов Автор: Симеон Иванов

Протестите миналото лято бяха генезиса на много от процесите в политиката, които наблюдаваме днес. Но искаше ли протестът фрагментирания парламент, който имаме, първото място на „Има такъв народ“ и цялата политическа драма, в която живеем от април насам - по-вероятно не. Искането тогава бе за промяна на покварената система, като част от това бе желанието ГЕРБ и Бойко Борисов да бъдат детронирани от властта. Това се постигна, но за следващите стъпки нямаше ясна концепция и именно за това протестите бяха критикувани. Но не можеш да очакваш от гражданското общество да предложи решението на системните проблеми в държавата, а и, може би за голямо съжаление, не живеем в двупартийна система, в която когато свалиш едните от власт, просто наред са другите.

Начинът, по който се разви политическата ситуация у нас още веднъж ни напомня колко е трудно политическите процеси да се прогнозират прецизно. Защото един от основните фактори в политиката е времето, а когато добавим всички неизвестни обстоятелства и ситуационни фактори, то всяка прогноза, която не е моментна картина на нагласи е обречена на провал.

Повече чуйте във връзката долу.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама