COVID лаборатория на Летище София: PCR тестът готов до 2 часа, антигенният - до 20 мин.

11:45, 30 юли 21 / София 25 4434 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

До дни на Терминал 2 на столичното летище ще отвори врати COVID-19 лаборатория. Всички преминаващи ще могат да направят PCR, бърз антигенен тест и други изследвания на конкурентни цени. За удобство на пътниците преди тяхното пътуване PCR тестът ще бъде готов в рамките на 2 часа, а антигенният – за 20 мин, съобщи концесионерът на Летище София - „СОФ Кънект“.

Концесионерът посочва, че то е сертифицирано от Международния съвет на летищата (ACI World и ACI Europe) с най-високата степен за работа в условия на коронавирус. 

Шефове на Летище София напускат тактически

През септември пък ще започне монтажът на иновативните мебелни модули с интегрирани станции за зареждане на мобилни устройства. Изненада за най-малките посетители на летището са безопасните и модерни детски кътове, по които се работи усилено. В следващите дни ще бъдат инсталирани и автомати за храни и напитки. В разгара на лятото от магазините на Летище София ще могат да се купуват студени напитки и в зоната за получаване на багаж. Пътниците ще се възползват от нови предложения в магазините и заведенията за хранене. 

А за повишаване на пътническия комфорт са предприети конкретни действия за подобряване на хигиенните условия в санитарните помещения. Всички те ще имат изцяло нов дизайн и ще предлагат безконтактно обсужване на вода, сапун и дезинфектант във връзка с изискванията, наложени от пандемията. В процес е ремонтът на тоалетните, който се извършва поетапно, за да не затруднява пътуващите.

В ход е и подмяна на компрометирания асфалт на пистите. Работи се по модерна технология за отстраняването на наслоения от гумите (колесниците) на кацащите самолети, важна предпоставка за по-добър спирачен път на мокра писта. Такъв тип почистване с грижа към околната среда се прави за първи път. Завършена е новата маркировка на пистата, перона и стоянките. 

Кладенец за пари ли е Летище София?

„Едновременно се работи по ключови проекти, които ще създадат повече удобство на пътниците. Проектирането, избирането на изпълнители и постигането на качествени и устойчиви решения отнемат време, но резултатите ще бъдат в услуга на пътниците“, сподели Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на „СОФ Кънект“. „Полагаме огромни усилия да предложим на пътуващите най-доброто в отговор на съвременните изисквания за комфорт, обслужване и безопасност“, допълни той.

Припомняме, че „СОФ Кънект“ подписаха договор за 35-годишна концесия на летището преди година. А преди броени дни те подписаха договор с Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) за заем от 40 млн. евро за модернизацията на летището. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама