Минеков прие оставките на ръководството на НДК

14:41, 11 авг 21 / София 25 4505 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Вчера Съветът на директорите на НДК подаде оставка. Председателят Борислав Велков, Ангел Митев и Красимир Петков обявиха, че е време за промяна и нови хоризонти. Изтъкнаха, че са поставили нова управленска култура, в която няма „корупция, мои и твои“. Със сигурност има и несвършено! Но за себе си знаем, че сме правили всичко, което е било по силите и възможностите ни в турболентни времена“, заявиха те.

Ръководството на НДК подаде оставка

Днес от Министерството на културата обясниха, че се е провела среща с ръководството на НДК, на която са обсъдени констатациите от извършения одит. Уговорена е била и нова среща заради откритите проблеми за намиране на решения, но такава така и не се е състояла. Веднага след първата среща министерството е уведомено за оставките на тримата.

От министерството посочиха, че ще се съобразят с изразената лична воля на Съвета на директорите и им желаят успех. „Основен приоритет продължава да бъде НДК да се развива като водещ и отговарящ на съвременните стандарти конгресен и културен център”, категорични са от културното министерство.

Припомняме, че преди близо два месеца служебният министър на културата Велислав Минеков обяви, че в НДК започва одит на последните пет години. Причината - голямата загуба на комплекса. По думите му до първи януари тази година загубите на НДК възлизат на 86.5 милиона лева, което било повече от целия бюджет на Министерството на културата. Министърът посочи, че няма да разреши приватизация на НДК, въпреки че е чувал за такива намерения. От управата на дружеството тогава контрираха, че приватизация е невъзможно да се случи, защото дворецът е в забранителния списък за раздържавяване.

Официална информация за резултатите от проверката все още няма.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама