Ресторантьорите излязоха на протести

17:31, 11 авг 21 / София 25 4136 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Представители на ресторантьорския бранш затвориха за няколко минути „Орлов мост“ в София. Спонтанният им протест е заради евентуалните нови ограничения, които ще бъдат наложени, след като страната влезе в „оранжевата зона“.

Няколко десетки бяха хората, които излязоха на ключовото кръстовище в днешния горещ следобед. Автомобилите, идващи от Цариградско шосе” към центъра, бяха отбивани още на алея Яворов”.

Коронавирусът у нас: Влизаме в „оранжевата зона” до дни

Протестът, който се явява като предупреждение към здравните власти, продължи няколко минути. След това протестиращите тръгнаха по жълтите павета към сградата на здравното министерство. Според работещите нови ограничения заради коронавируса не трябва да се налагат, а ако мерките бъдат затегнати, те ще искат оставката на министър Стойчо Кацаров, предаде БГНЕС.

Освен в София, предупредителни протести има и на други места в страната - в Пловдив, Варна, Бургас, Слънчев бряг. 

Организатори на недоволството под надслов Бизнесът отвръща на удара" са Сдружението на заведенията в България и Българска асоциация на заведенията. 

Припомняме, че тази сутрин служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров заяви, че към момента данните за страната не изискват налагането на ограничения, но предупреди, че България ще навлезе в „оранжевата зона” по разпространение на коронавируса до няколко дни. Мерките в „оранжевата зона” предвиждат намаляване на капацитета. В момента ограничението е до 50%. При нови ограничения планът на държавата предвижда намаляване на този капацитет до 30%, а не затваряне.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама