Продадоха на търг парче от сватбената торта на принц Чарлз и лейди Даяна

20:00, 13 авг 21 / Любопитно 25 3689 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Парче торта от сватбата на принц Чарлз и лейди Даяна Спенсър от 1981 г. беше продадено на търг във Великобритания. За него са били дадени 1 850 паунда (2 558 долара). Десертът е с предупреждение да не се яде.

40-годишният резен е от марципан и дебела бяла глазура, украсена с кралския герб. Той достигна повече от три пъти над исканата цена от 300 до 500 паунда.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Откриха статуя на принцеса Даяна

Бяхме изумени от броя на хората, които искат да наддават за това голямо и уникално парче глазура за кралска торта“, казва продавачът на търг Крис Олбъри, специалист по кралски сувенири от Dominic Winter Auctioneers в Сайрънсестър, Западна Англия. „Имаше много запитвания от кандидати, най-вече във Великобритания, САЩ и няколко страни в Близкия изток“, добави той. Победителят в наддаването е от Лийдс.

Първоначално тортата била дадена на Мойра Смит, която работела за майката на кралица Елизабет II в нейната резиденция Кларънс Хаус в центъра на Лондон. След смъртта на Смит семейството ѝ го продало в същата аукционна къща през 2008 г. за 1 000 паунда на частен колекционер, който сега го продал с печалба.

Продават на търг писма на принцеса Даяна

Тортата остава такава, каквато я е запазил Смит, увита в хранително фолио във форма за кекс, която тя обозначава с надпис да се внимава с нея и е датирана 29 юли 1981 г., деня на сватбата.

Части от сватбената торта на Чарлз и Даяна все още редовно се продават и интересът остава силен въпреки разпадането на брака им и развода през 1996 г. Парче сватбена торта в оригинална възпоменателна кутия беше продадено за 2 240 долара в САЩ през декември, пишат от Julien's Auctions, цитирани от БГНЕС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама