Андрей Арнаудов в „Политкаст“: Трябват ни идеи, по-големи от самите нас

12:00, 06 сеп 21 / Политкаст 25 2849 Шрифт:
Симеон  Иванов Автор: Симеон Иванов

Ние нямаме никаква национална кауза и нещо по-голямо от ежедневието ни, което да ни води, за разлика от предишни периоди в историята ни. Мисля, че в това ни е основният проблем. След влизането ни в ЕС и НАТО нямаме голяма цел, за която да се борим, нямаме национална доктрина и нещо, което да ни обединява. Това не могат да бъдат нивата на заплатите, пътищата, цената на тока, дори и работещата правосъдна система, колкото и важни да са те. Това заяви в осмия епизод на „Политкаст“ телевизионният водещ и продуцент Андрей Арнаудов .

„Мисля, че започва един процес, след който една част от качествените хора у нас ще направят крачката да влязат в политиката и ще се промени цялостната картина. Едно цяло поколение чисто биологически ще отстъпи назад и една нова генерация от хора с друг начин на мислене и манталитет ще навлезе и ще промени обстановката. Не съм сигурен, че системата на управление е проблемът - мисля, че проблемът винаги е в хората, в чисто човешкия потенциал. Тези хора ще пожелаят да влязат в политиката, защото ще видят, че иначе никога нищо няма да се промени“, заяви Андрей Арнаудов.

Според него демографията е най-голямото предизвикателство и представлява една от тези теми, които трябва да са по-големи от нас. „Идеята ни е тази есен ДНК да организира кръгла маса между работодателите, бизнеса и държавните институции, на която да поставим различни теми, свързани с демографията. Като продължение на дейността на ДНК създадохме платформата „Bulgaria wants you“, за да имаме механизъм, който да предлага възможности за работа и за живот на младите хора в България и на тези, които са напуснали страната“.

В разговора ни засегнахме още македонския въпрос и грешките на страната ни, което доведоха до задънената улица в отношенията ни със Северна Македония.

Андрей Арнаудов разказа и интересни подробности за новия седми сезон на „Фермата“, който стартира съвсем скоро.

Целия разговор с Андрей Арнаудов чуйте във връзката долу!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама