„Политкаст“ еп. 8: Самоубива ли се Европа?

10:00, 07 сеп 21 / Политкаст 25 3395 Шрифт:
Симеон  Иванов Автор: Симеон Иванов

В рубриката „Под лупа“ се старая да представям освен обогатяващи общественополитически четива, така и провокативни, алтернативни и такива излагащи неудобни истини. Една такава книга е „Странната смърт на Европа: имиграция, идентичност, ислям“. Нейният автор, видният британски неоконсерватор Дъглас Мъри, попада за втори път в рубриката ни. За другата му книга можете да чуете във втория епизод на „Политкаст“.

„Странната смърт на Европа“ описва настоящата политическа, демографска и културна ситуация на Стария континент, на фона на масовата имиграция на хора с различен цивилизационен код и ниската раждаемост на традиционното европейско население. Примесено с историческата вина на водещите европейски нации за колониализма, както и отричането на европейските традиции, убеждения и религия, книгата очертава песимистична и взривоопасна картина за бъдещето на Стария континент.

Както предполагам вече предусещате, авторът смело навлиза в един от най-опасните въпроси на съвремието, а именно, самоубиват ли се развитите европейски държави, като доброволно приемат милиони имигранти, затварят си очите за неуспешната интеграция на много от тях и умишлено захвърлят основополагащите си национални ценности?

Книгата се базира на множество статистики, анализи и разкази от имигрантската криза през 2015 г. Четивото вниква в дълбокия политически замисъл зад стремежа към мултикултурализъм и анализира дълбоките предпоставки и последствия от това. А последствията не са никак благоприятни.

Цялото представяне на книгата чуйте във връзката долу!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама