Кои риби да избягваме в менюто си?

20:05, 13 сеп 21 / Любопитно 25 2514 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Експертите са единодушни за ползата от рибата в менюто ни, но някои е по-добре да не се ядат, а за това има основателни причини.

Хотдогът отнема 36 минути от живота ни, орехите добавят 26

Сом

Тази риба често се отглежда в рибовъдни стопанства. Производителите ѝ много често грешат, използвайки антибиотици и хормони във фуражите с цел по-голямо производство. С оглед на това, обемите на вредните вещества в рибното месо на сома просто бият всички рекорди. Експертите съветват по принцип да изключите сома от диетата си или поне да сведете до минимум употребата на тази риба, пише БГНЕС.

Пангасиус

Поради ниската си цена и лесна топлинна обработка, тази риба е много търсена сред купувачите и е широко представена в много супермаркети. Но експертите съветват да се яде само веднъж месечно, а преди това да се извърши дълбока термична обработка.

Работата е там, че пангасиусът масово се лови в Меконг - виетнамска река. Тя е изключително замърсена, а хващаните в него риби са поели опасни канцерогени. Нерядко в пангасиуса е откривана и бактерията „ешерихия коли”.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама