Историческа присъда: 6 месеца индиец трябва да пере дамски дрехи

14:00, 25 сеп 21 / Любопитно 25 1427 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Индиец, обвинен в опит за изнасилване, остава на свобода при условие, че ще пере и глади дрехите на всички жени в селото си в продължение на 6 месеца.

Лалан Кумар, 20 г., ще трябва сам да осигурява препарати и останалите необходими неща, за предоставя тази услуга безплатно за около 2000 дами в селището Маджхор в щата Бихар, Източна Индия, според взето в сряда решение.

Кумар, който работи перач, бе задържан през април по обвинения, сред които опит за изнасилване, предаде БНР. Дата за процес срещу перача няма.

Всички жени в селото са доволни от съдебното решение. То е историческо. Ще засили уважението към жените и ще помогне за защитата на достойнството“, заяви Насима Хатун, ръководител на общинския съвет на селището, която ще следи за изпълнението на наказанието на Кумар. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама