Кога е най-добре да се пие кафе?

19:20, 30 сеп 21 / Любопитно 25 2714 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Диетолози от САЩ определиха най-подходящото време за пиене на кафе, за да бъде то максимално полезно. Препоръките им са публикувани в сайта „She Finds”.

Да започнеш деня си с чаша кафе е безспорно едно от простите удоволствия в живота. Кофеинът не само може да ви помогне да получите сутрин така необходимата енергия, но да допринесе за отслабването, подобрявайки метаболизма и улеснявайки изгарянето на мазнините, докато сте в покой.

5 любими храни, които са застрашени от изчезване

Докато балансираната диета и упражненията остават основен фактор, благодарение на който може да се постигне здравословна загуба на тегло, сутрешната чаша кафе е подходяща следваща стъпка към тази цел.

Диетологът Кристина Таул препоръчва да се пие кафе на гладно 30 минути, след като сте изпили чаша вода с лимонов сок. Лимоновата вода хидратира и осигурява алкална среда в организма.

Пиенето на кафе в рамките на 30 минути след ставане от сън може да бъде едно от най-подходящите неща за метаболизма и тялото като цяло. То потиска апетита и по този начин човек не бърза да се нахвърля върху храната заради глада, който чувства сутрин.

Пет вредни навика, които увеличават риска от деменция

Пиенето на кафе на празен стомах или заедно с първото хранене за деня може да предотврати преяждането и в крайна сметка да доведе до загуба на тегло, потвърждава и диетологът Лиза Ричардс.

Експертите препоръчват да се пие черно кафе без захар.

Калориите трябва да се набавят заедно с полезните елементи посредством храната, а сладкото кафе носи единствено празни калории.

Ускоряването на метаболизма, благодарение на сутрешното си кафе, няма да има дълготраен ефект, така че е важно да се консумира богата на хранителни вещества закуска, пълна със здравословни въглехидрати, протеини и мазнини, за да получи организмът необходимата му за деня енергия. По този начин кафето може временно да превърне тялото ви в машина за изгаряне на мазнини и е идеално за отслабване, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама