СОС ще иска компенсации от държавата, за да не поскъпне парното

14:42, 01 окт 21 / София 25 1296 Шрифт:
Цветилена Симеонова

Не е справедливо софиянци да плащат поскъпването на природния газ. Ето защо Столична община ще иска компенсации от държавата, за да може парното тази зима да не поскъпне. Това каза на брифинг председателят на СОС Георги Георгиев.

Компенсации за скъпия ток, само след нова актуализация на бюджета

„Предлагаме конкретни мерки и на председателски съвет днес взехме решение на извънредна сесия да обсъдим конкретните действия, така че Столична община да защити най-важното дружество в общинската икономика, което осигурява топлина на над 1 милион граждани на София“, каза Георгиев.

Той обясни и какво представлява шоковото поскъпване. „Природният газ, който купува „Топлофикация“, и квотите представляват 95% от разходите на дружеството. В момента купуваме на 80 лв. за мегават час, а днес предстои ново поскъпване на природния газ. Цената, която е одобрена от КЕВР, е 47 лв., която се фактурира в парното. Ние сме категорично против промени в цените, но държавата трябва да стъпи, така че буферът да не става „Топлофикация София“ и всички други дружества в такова положение. Държавата чрез Фонда за енергийна сигурност и Министерство на финансите трябва да представят компенсации“, категоричен бе председателят на СОС.

Манолова поиска оставката на енергийния министър

По думите му столичани няма да издържат на това поскъпване. „Топлофикация София“ гарантира технологично спокойното преминаване на зимния сезон. Ще има нормално топлоснабдяване на гражданите през цялата зима. Социално поносимата цена, която гражданите плащат, трябва да бъде запазена“, заяви от своя страна Прошко Прошков, председател на Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране, цитиран от bTV.

Той беше категоричен, че не може буферът на цялата енергийна система да бъде едно общинско дружество като „Топлофикация София“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 JULIETTE G. 13:28, 22 окт 21

добро утро !

аз съм търговец и собственик на два големи склада за дистрибуция на хранителни продукти, като също така имам специален краткосрочен и дългосрочен заемане на капитал, вариращ от 1200 до 48 000 евро за всяко сериозно лице, което иска това заем от пари за потребление, наем, недвижими имоти , здравно осигуряване, Кола, брак, пътуване, развод, преместване, недвижими имоти или коли под наем, платена сметка, семейни помощи, пари в брой, работа в градината, домашна работа, създаване на работилница, бизнес, подготовка за нова майка, бременност или училище.

Хората, които са защитени да банкират, също могат да изпращат своите искания за парични заеми.

За да кандидатствате за тази конкретна помощ за паричен заем, трябва да изпратите писмо, даващо максимална точност на целта за този паричен заем, като някои от тези справки по -долу :

име : ............
първо име : ............
Дата на раждане : ............
Място на раждането : ............
Улица : ............
Пощенски код : ............
Град : ............
Регион : ............
отдел : ............
Страна : ............
професия : ............
Метод за възстановяване на средства : ............
Месечен вход : ............
Сума в паричен заем : ............
Прогнозна производител на паричния заем
Цел на паричния заем : ............

изпратете пощата с искане на паричен заем чрез личния ми контакт : [email protected]

Време за реакция : 5 до 10 минути. Това е много бърз паричен заем от човек на човек без банка. Наличност на пари по банкова сметка или кредитна карта : сега след разглеждането на заявката. държава, разрешена само в България, Франция и Белгия.

Г-жа JULIETTE GOULETTE е сертифицирана и упълномощена от гражданското право да отпуска пари на БЪЛГАРСКИ, ФРЕНСКИ, БЕЛГИЙСКИ физически лица.

Благодарение на доверието, което ми оказахте от 2003 г. до днес.


Ще се видим скоро и ще бъдете добре !


Индивидуално кредитиране на пари

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама