ЦГМ с нова услуга за бързо плащане и освобождаване при „скоба“

10:29, 07 окт 21 / София 25 2302 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Центърът за градска мобилност въвежда нова услуга с мобилното приложение Sofia Plus за бързо заплащане и освобождаване при поставяне на „скоба“ на автомобил. Приложението се изтегля безплатно и изисква еднократна регистрация.

Карта за градския транспорт „отключва“ електрическа тротинетка

Чрез него ще може дистанционно с кредитна или дебитна карта да се заплати освобождаването на задържания автомобил. По този начин отпада необходимостта да се заявява освобождаване от „скоба“ по телефона до Информационния център на дружеството, което досега беше единствената опция.

Няма да има нужда водачът да стои до автомобила и да чака мобилен екип „Скоби“ на ЦГМ. Веднага след отстраняване на „скобата“, той ще получава съобщение, че е необходимо да плати нов престой или да премести автомобила си.

Чрез Sofia Plus може да се плати таксата за освобождаване от „скоба“ на автомобил, който не е на самия водач, а например на негов приятел или роднина. Достатъчно е да се въведе номера и данните на банковата картата. Системата използва латиница и е както за Android, така и за iOS.

Новата услуга ще спести време на гражданите, както и ще намали преките контакти между водачите и екипите на ЦГМ в условия на Covid-19. Това ще улесни и комуникацията на гражданите, които имат слухов дефицит, съобщават от Центъра.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 13:21, 07 окт 21

По-добре е, вместо тази "услуга", ЦГМ да си контролира по-строго служителите, вкл. тези, които поставят некомпетентно и неграмотно знаците за зелена и синя зона на грешни места, след което неправомерно вдигат колите на гражданите! Безобразията на ЦГМ нямат край, затова е нужно да им се сложи край!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама