„Дядо вади ряпа“ ще зарадва децата на WEEKEНД ПАZAR тази събота

15:00, 07 окт 21 / София 25 2045 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Вече станалият традиционен WEEKEНД ПАZAR на Женски пазар ще се проведе тази събота и неделя (9 и 10 октомври) от 10:00 до 19:00 часа на отделно обособена търговска зона с вход откъм ул. „Св. Св. Кирил и Методий. Събитието се организира от Пазари Възраждане ЕАД с подкрепата на Столична община. 

Миналия уикенд близо 3000 души се порадваха на хубавото време и на специално подбраната селекция български производители и търговци, ресторантьори, фермери, пивовари, производители на цветя, книжни издателства, съвременно българско изкуство и млади таланти, музика и приятна атмосфера.

Второто издание на WEEKEНД ПАZAR мина под мотото на опазването на околната среда и стотици посетители видяха ползата от дрехите втора употреба и тяхната многократна употреба с мисъл за по-чиста природа. Винтидж находките бяха в центъра на първия хипермаркет за секънд-хенд, организиран от магазин FREA.  На терасата пред галерия Сердика на Женски пазар над 10 известни личности, сред които и певицата Рут Колева, представиха своя селекция от винтидж дрехи. 

За първи път в зоната на WEEKEНД ПАZAR посетителите можеха да опитат Черноморски улов, които с вкусните си мариновани паламуд и чернокоп преобръщат остарелите представи за нашата черноморска храна. Супер вкусният мед на Honey Talks също направи своя дебют по време на втория уикенд, като беше показано разнообразие от мед с куркума, джинджифил, канела. Цял уикенд се насладихме и на ядките на Старата фурна, които вече 85 години непрестанно доказват качествата на правилно изпечените ядки на пещ. Един от най-шарените кътове беше на караваната Fallero bar, които ни зарадваха с разнообразните си лимонади, сангрия и пърленки с течен шоколад.

Изминалия уикенд слушахме музиката на двама млади диджеи от Иран и Мексико, а тази събота малките ни приятели ще гледат кукленото шоу „Дядо вади ряпа“ на театрална къща „Мариета и Марионета”, а в неделя - иновативното магическо шоу на Magic Bar.

И на предстоящия WEEKEНД ПАZAR ще има над 20 изложители, а платформата КупиИзкуство.БГ ще предлагат селекция авторски картини на български художници. Там ще са издателство „Рибка”, цветният кът на Тодор Манушев и разбира се фермерският магазин на „Женски пазар”.

Търговците и производителите в WEEKEНД ПАZAR ще бъдат разположени на обособена пазарна зона, която ще обхваща територията под галерия Сердика и няма нищо общо с пазарната площадка на Женски пазар. Входът ще бъде от към ул. „Св. Св. Кирил и Методий“. Посетителите ще заплащат символичен вход от 2 лв., който ще отива за подкрепа на български артисти и млади музиканти, участници в културната програма на WEEKEНД ПАZAR, както и за българското съвременно изкуство чрез участието в проекта на платформата КупиИзкуство.БГ и чрез галерия Сердика.  

Общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД уверява, че в зоната на WEEKEНД ПАZAR ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки за превенция на COVID 19.

За повече информация - WEEKEНД ПАZAR във Facebook. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама