Подводна йога - нова тендеция за релакс

19:20, 08 окт 21 / Любопитно 25 1698 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Подводна йога - това е нова дейност, предлагана от хотел в Сейнт Лусия, островна държава в източната част на Карибско море.

Занятията се провеждат на 7 метра под Карибско море и са предназначени да се борят със стреса, да насърчават здравословното дишане и да накарат новите водолази да се чувстват спокойни в подводна среда.

„Намерението на програмата е да позволи на новите водолази да могат да се отпуснат под водата, защото гмуркането изисква много отпускане, за да настроите фината си моторика и по същество просто да се чувствате комфортно“, обяснява Абигейл Браун, майстор по гмуркане в Eastern Caribbean Diving. „За опитни водолази това е начин просто да се отпуснат под водата, по-осъзнат начин, в който всъщност мислят за дъха си“.

След като попаднат във водата, участниците се учат да практикуват упражнения за дълбоко дишане, които са научили на лодката, както и да направят някои пози за подводна йога. Ползите от тези упражнения включват забавяне на сърдечния ритъм и понижаване на кръвното налягане, както и предизвикване на усещане за спокойствие - ключов инструмент за тези, които са заседнали на дъното на морето, съобщават от Евронюз, цитирани от БГНЕС.

„Програмата също има за цел да позволи на хората просто да се отпуснат от цялата ситуация с Covid и всичко, което се случва“, казва още Браун. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама