„Политкаст“ еп. 14: Велина Чакърова за бъдещето пред България и света

10:00, 17 окт 21 / Политкаст 25 1503 Шрифт:
Симеон  Иванов

В новия епизод на „Политкаст“ темите са социологическите проучвания в България и техния ефект върху подсъзнанието на избирателите, ролята на страната ни в международен план и в региона, както и бъдещето на световния ред и международни процеси на фона на съперничеството между Вашингтон и Пекин.

Специалният гост

В епизода гостува Велина Чакърова, която е директор на Австрийския институт за европейска политика и политика на сигурността. Тя изготвя стратегически анализи и прогнози за австрийското министерство на отбраната и се занимава още с преподавателска, изследователска, консултантска и публицистична дейност. С нея говорим за някои от клишетата по отношение на международната роля на България, за политиката ни към Северна Македония, Западните Балкани и Турция, за отношението на САЩ към нас, както и за комплексните събития на международната сцена и промените в световния ред.

Книгата в рубриката „Под лупа“

На фокус днес е една от най-известните книги в международните отношения и политическите науки – „Голямата шахматна дъска: Американското превъзходство и неговите геостратегически императиви“, чийто автор е легендарният Збигнев Бжежински. Книгата представя същински учебник по геополитика и геостратегия и очертава контурите на американското превъзходство на световната сцена. В нея можете да намерите безброй интересни анализи и любопитни факти.

Къде да слушатe „Политкаст“?

Можете да слушате „Политкаст“ на официалната страница на Topnovini.bg, както и да се абонирате за каналите ни в:

SoundCloud – https://bit.ly/3CyFI8m

Google Podcasts – https://bit.ly/3CyKDWM

Spotify – https://spoti.fi/3jAdsJO

Apple Podcasts - https://apple.co/3Au7p0i

Бъдете част от „Политкаст“

Вашите мнения, предложения и въпроси можете да споделите под материалите свързани с „Политкаст“, на Фейсбук страницата на Topnovini.bg или на [email protected].

Най-интересните коментари ще намерят място в следващите епизоди!

И не забравяйте, политиката има много лица. Вашето е едно от тях!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама