Нови електробуси в столичния транспорт

09:48, 20 окт 21 / София 25 2745 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Нови електробуси се движат по маршрута на автобусна линия №6 и времената линия, която замества трамвай №20 за периода на ремонта, обявиха от ЦГМ.

Столичната община е доставила общо 30 нови електробуса, които в следващите месеци ще са по маршрутите на автобусни линии № 60, 74 и 73. Те са климатизирани, нископодови, с рампи за колички и стоп бутон при слизане и звукова сигнализация за незрящи. 

Още едно удобство са двойните USB изводи до всяка седалка, които позволяват да се заредят мобилни устройства при необходимост. Новите електробуси използват съвременни бързо зарядни технологии. Зареждането става в рамките на 5-6 минути, което е достатъчно за курс от 20 км.

Електробусите в градския транспорт вече са общо 65, а в процедура на доставка са и нови 52. Подмяната на превозните средства в обществения транспорт е част от програмата на Столичната община за модернизацията на града ни и подобряването на въздуха.

Заради увеличаващата се цена на електричеството, съм поискала компенсации за електротранспорта и имам уверението на министъра на енергетиката, че двете общински дружества „Метрополитен“ и „Столичен електротранспорт“ ще получат обезщетения, заяви кметът Йорданка Фандъкова.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама