Строят нова детска болница в „Овча купел“

13:28, 22 окт 21 / София 25 1206 Шрифт:
Василена Йорданова

Детски медицински комплекс ще бъде изграден в район „Овча купел“ към съществуващия Медицински център „Здраве“. Очаква се той да стартира дейност в края на 2023 г. 

„Това е първият модел на единен детски медицински комплекс, създаден с усилията на екипа на болницата, на Столичната община и Столичния общински съвет. Тук ще  се предлагат висококачествени медицински услуги, ще има и специален социален пакет за безплатна подкрепа за деца в неравностойно положение, както и обучение за приемни родители“, каза Николай Стойнев, председател на Надзорния съвет на СОАПИ и общински съветник от групата на ГЕРБ-СДС в СОС.

Проектът предвижда инвестиция от 1,9 млн. лева и включва три компонента, разказа проф. Албена Митова, административен директор от МЦ „Здраве“. Първият е изграждането на нова сграда за детска болница, в която ще има 16 болнични стаи, лекарски кабинети, манипоперационни за еднодневна хирургия и лаборатория,дневен стационар, чакални и зала за курсове за родители. Медицинският център ще осигурява безплатно медицинско, психологично и логопедично обгрижване на деца в неравностойно положение, както и обучение на приемни родители. Третият компонент е изграждането на парк, който ще бъде дарен на общината, за да се ползва от всички граждани.

 „Изключително съм щастлива, че мога да връча този сертификат „Клас В“ за реализирането на проекта за нова детска болница. Инвеститорите в града ни трябва да бъдат именно такива - успешни, не само на думи, а и на дела.“, каза изпълнителният директор на СОАПИ Мария Христова, цитирана от пресцентъра на Столичния общински съвет.  

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама