„Политкаст“ еп. 15: В капана на енергийната криза с Мартин Владимиров

10:00, 23 окт 21 / Политкаст 25 2772 Шрифт:
Симеон  Иванов Автор: Симеон Иванов

В новия епизод на „Политкаст“ темите са енергийната криза, несигурното бъдеще пред българската енергетика, казусът с „Мариците“, нуждата от енергиен преход, Зелената сделка, както и полемиката, която въвеждането на зеления сертификат предизвика.

Специалният гост

В епизода гостува Мартин Владимиров, който е директор на програма „Енергетика и климат“ в Центъра за изследване на демокрацията. Мартин Владимиров се занимава с изследвания на енергийната сигурност, енергийния преход, геополитическите измерения на енергийните пазари, както и редица други сфери. С него говорим за енергийната криза, за цените на газа и тока, както и за бъдещето на енергийния пазар у нас, Зелената сделка и Маришкия басейн.

Книгата в „Под лупа“

Как е възможно в съвременна Турция, където над 80 години властва доктрината и наследството на Кемализма да се появи фигура като Реджеп Тайип Ердоган, който из основи да промени посоката на развитие и да наложи управленска философия съчетана с ислямския фундаментализъм? Отговор на този въпрос дава книгата „Erdogan rising: A warning to Europe“ на Хана Лусинда Смит – една от най-интересните книги за Турция и Реджеп Ердоган, които можете да намерите в книжарниците, която е на фокус днес.

Къде да слушатe „Политкаст“?

Можете да слушате „Политкаст“ на официалната страница на Topnovini.bg, както и да се абонирате за каналите ни в:

SoundCloud – https://bit.ly/3CyFI8m

Google Podcasts – https://bit.ly/3CyKDWM

Spotify – https://spoti.fi/3jAdsJO

Apple Podcasts - https://apple.co/3Au7p0i

Бъдете част от „Политкаст“

Вашите мнения, предложения и въпроси можете да споделите под материалите свързани с „Политкаст“, на Фейсбук страницата на Topnovini.bg или на [email protected].

Най-интересните коментари ще намерят място в следващите епизоди!

И не забравяйте, политиката има много лица. Вашето е едно от тях!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама