Здравословни храни, които са вредни в големи количества

13:10, 31 окт 21 / Любопитно 25 1547 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Това, че храната е здравословна, не означава, че трябва да я консумирате в неограничени количества и че не може да качите излишни килограми от нея. Именно тази грешка допускат мнозина и попадат в капана, да речем, на плодовете и зеленчуците, без да осъзнават, че дори тези храни могат да бъдат вредни, съобщава „Brightside“ .

Кои са здравословните храни, вредни в големи количества:

Консумацията на твърде много банани може да причини кариес. Подобно на захарта, този плод може да произвежда бактерии, които увреждат зъбите. Добрата новина е, че количеството захар в бананите е по-малко концентрирано. Ако изядете много зрели банани, може да изпитате и главоболие, тъй като те съдържат много тирамин, който може да предизвика мигрена. Два банана на ден се считат за здравословно количество.

Кое е тайното оръжие на имунитета

Големите порции сирене увеличават риска от сърдечни заболявания. Този тип храна е богата на наситени мазнини, за които е известно, че причиняват коронарна болест на сърцето. Сиренето често причинява и киселинност поради хормон, наречен холецистокинин, който се отделя по време на хранене.

Оризът съдържа много малко витамини. Ако изядете твърде много ориз, вие се лишавате от всички останали витамини. Оризът повишава също нивата на инсулин. Нормата обикновено е около 90 грама несварен ориз.

Магнезият – жизненоважен елемент за организма през есента

Броколите съдържат тиоцианати, които водят до свръхпроизводство на хормони на щитовидната жлеза. В резултат на това може да се сблъскате със загуба на коса, подуване на лицето и други последици. Броколите могат също да причинят запушен нос и други алергии, като кожни обриви или сърбеж, пише БГНЕС.

Боровинките могат да понижат нивата на кръвната захар под нормалното, което е опасно за диабетиците. Тези плодове разреждат кръвта, така че бъдете внимателни. Една чаша боровинки е препоръчителното количество.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама