Продадоха игра „Супер Марио“ за рекордните 88 хил. долара

18:15, 31 окт 21 / Любопитно 25 1669 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Видеоигра „Супер Марио”, запечатана в оригиналната си опаковка, произведена през 1988 г., и намерена в гардероб в американския щат Индиана, бе продадена за малко над 88 000 долара.

От аукционната къща са изумени, че артикулът е бил намерен в „почти перфектно” състояние, съхранен в кутия с други видеоигри в претъпкан килер на имение във Флойдс Нобс, Индиана.

Неотвореното копие на играта „Супер Марио” Bros. 2 беше оценено от Wata Games в Денвър, и получи оценка 9,8 A+ – втората най-висока оценка, която може да получи.

В играта Марио и неговите приятели трябва да освободят земята на Subcon от злия Wart. Игрите от „Супер Марио” - серия, пусната за първи път през 1985 г., достигат рекордни цени през последните няколко години.

През юли копие на „Супер Марио” 64 беше продадено за над 1,5 милиона долара, като така счупи рекордите на всички класации в продажбите на игри. Предишният рекорд се държеше от Nintendo, The Legend of Zelda, която бе купена за 870 000 долара, припомня БГНЕС.  Месеци по-рано бе продадено друго неотворено копие на „Супер Марио” Bros. 3 за 156 000 долара.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама