Задържаха клошар за пожара в бившето кино „Възраждане“

10:20, 10 ное 21 / София 25 3626 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Задържаха клошар за пожара в бившето кино „Възраждане“. Мъжът е на 53 години и е водил скитнически начин на живот. Той е установен на мястото на инцидента. Към момента се установява дали става дума за инцидент предизвикан неволно или за умишлени действия. Продължават и разпитите по случая.

Емблематичната сграда на бившето кино „Възраждане“, която е паметник на културата, пламна вчера сутринта. На място бяха изпратени 8 противопожарни автомобила, които потушиха огъня, избухнал в покривната част. Няма данни за пострадали, а въздухът в района не е замърсен. Сградата е изоставена от години, а това не е първия подобен инцидент. Голям пожар на същото място имаше и през 2017 г.

След пожара Столична община обяви, че ще глоби собственика на сградата с 200 000 лв., а служебният министър на културата поиска тя да бъде отнета от стопанина ѝ.

Пожар в сградата на бившето кино „Възраждане“

Днес стана ясно, че Столична община ще укрепи и възстанови обгорената сграда, ако собственикът ѝ не го направи. „Ако собственикът не изпълни това предписание в сроковете, които са му дадени, Столична община за своя сметка ще възложи изработването на проект, който проект ще бъде предложен на собственика да го изпълни и ако той не го изпълни, отново Столична община със свои средства ще предприеме възстановителни, укрепителни и заздравителни дейности по отношение на сградата“, обясни кметът на столичния район „Възраждане“, в който попада сградата на бившето кино на столичния бул. „Христо Ботев“, обясни районният кмет Савина Савова в ефира на БНР. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама