Две жени родиха взаимно бебетата си след грешка при инвитро оплождане

20:10, 10 ное 21 / Любопитно 25 5219 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Две жени в Калифорния са родили взаимно бебета си след объркване в клиника за инвитро оплождане, пише „Гардиън“. Сега двойките възнамеряват да съдят клиниката, след като в продължение на месеци са отглеждали не тяхното дете. Към днешна дата бебетата вече са разменени и са при биологичните им родители.

Дафна Кардинале споделя, че със съпругът ѝ Александър мигновено са заподозряли, че момиченцето, което се е родило в края на 2019 г., не е тяхното - заради по-тъмния тен на кожата. Двамата разсеяли съмненията си, защото се влюбили в бебето и се доверили на инвитро процеса на оплождане, както и на лекарите си, казва Дафна. Научавайки месеци по-късно, че е била бременна с бебе от друга двойка и че друга жена е износила нейното дете, Кардинале споделя, че се е почувствала силно травмирана.

Сиамски близнаци успешно разделени след сложна 27-часова операция

„Бях обзета от чувство на страх, предателство и гняв, бях с разбито сърце“, казва тя по време на пресконференция със съпруга си, на която съобщават за съдебния процес, който са завели в Лос Анджелис. Бях лишена от възможността да износя собственото си дете. Никога нямах възможността да се свържа с нея по време на бременността, да усетя как рита в корема ми“, споделя майката.

Жалбата на Кардинале обвинява базирания в Лос Анджелис Калифорнийски център за репродуктивно здраве (CCRH) и неговия собственик д-р Елиран Мор в медицинска злоупотреба, нарушаване на договора, небрежност и измама. Тя настоява за съдебен процес и изплащане на нанесени щети.

Другите двама родители, замесени в предполагаемото объркване, искат да останат анонимни, но също планират подобен съдебен процес през следващите дни, твърди адвокатът Адам Волф, който ще представлява и четиримата родители.

От информация по делото става ясно, че от центъра по погрешка са имплантирали ембриона на другата двойка в утробата на Дафна и са прехвърлил ембриона на Кардинале - създаден от яйцеклетката на Дафна и спермата на Александър - в другата жена.

Бебетата - и двете момичета, са родени с една седмица разлика през септември 2019 г. И двете двойки без да искат са отглеждали погрешно дете в продължение на близо три месеца, преди ДНК тестовете да потвърдят, че ембрионите са били разменени, пише bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама