Рибен пазар на Женски пазар - единствено този уикенд

14:12, 11 ное 21 / София 25 5260 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Последният за сезона Weekeнд Пazar ще се проведе тази събота и неделя, 13 и 14 ноември от 11.00 до 19.00 часа на Женски пазар, с вход от към ул. „Св. Св. Кирил и Методий“. Този път темата ще бъде Рибен Пазар - ще има само прясна риба, риба на скара, рибни менюта, игри на тема „риба“, напитки, които си „отиват“ с риба и още изненади.

И сега посетителите ще могат да открият български производители и търговци, ресторантьори, фермери, книжни издателства, съвременно българско изкуство и млади таланти, музика, куклен театър за най-малките и приятна атмосфера. Събитието се организира от „Пазари Възраждане“ ЕАД с подкрепата на Столична община и се проведе за първи път на 25 септември 2021 г.

Идеята ни беше в рамките на 8 уикенда да покажем на столичани и гостите на столицата Женски пазар по различен начин и да разкрием мултикултурния живот в региона. Така, по време на есенния сезон, превърнахме най-стария и централен пазар в София в място за срещи, хапване, пийване, слушане на музика, пазаруване на всичко за дома и хубави разходки. Бяхме домакини на хиляди хора, които преоткриха Женски пазар и с удоволствие споделиха свободното си време с нас“, каза Драгомир Димитров, изпълнителен директор на общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД.

По време на рибния пазар BulFish ще изложат многообразие от прясна риба - морска, речна и диво уловена, средиземноморска, черноморска и екзотична. Ще има и риба на скара с дървени въглища за консумация на място и за вкъщи. Ресторантите, които са сред изложителите на Рибен Пазар също ще приготвят тематично рибно меню - L'Instant Catering ще предлагат класически фиш&чипс, италианският ресторант UNITA ще предлагат паста с морски дарове, Hamachini ще ни радват с многообразие от рибни деликатеси - микс между японски традиционни рецепти и европейска кухня, а Crisp:i ще имате рибен кетъринг към международната селекция от топ вина.

Черноморски улов ще предлагат паламуд с трюфел, а на щанда на Mastercard TasteBox ще има селекция вина от DiVino, които подхождат на рибни ястия.

Издателство „Потайниче“ ще организира игра „хвани рибка с въдица и може да спечелиш намаление“, Бонбониера пък ще предлагат шоколадови бонбони под формата на шаран и други речни и морски форми, с които да подсладите предстоящите празници,

Последният Weekeнд Пazar ще има и богата културна програма. За първи път на Женски пазар ще се проведе ПАZAR Stand-up Comedy. Дими, Митака, Моника и Влади, част от първия клуб за стендъп комедия в България Inside Joke Stand-up Comedy ще ви очакват в цял ръст и с микрофон в ръка, за да се посмеете заедно – в събота от 14:00 часа.

Помислено и за най-малките – театрална къща Мариета и Марионета отново ще заведат децата в приказен свят с куклен театър на открито. Терасата на галерия „Сердика“ ще бъде сцената за малките, в събота от 13.00 часа, когато ще могат да гледат приказката за „Косе Босе“. Ще има и Dj party - Лагадинов&Божинов  ще пускат в събота на грамофонни плочи, а Jana&Bumboklaat - една от най-нашумелите диджей двойки сред младите ще подгряват цял следобед в неделя.

Отново платформата КупиИзкуство.БГ ще предлагат селекция авторски картини на български художници. Ще бъде отворен и фермерският магазин на „Женски пазар“.

Търговците и производителите в WEEKEНД ПАZAR са разположени на обособена пазарна зона, която обхваща територията под галерия „Сердика“, отделно от пазарната площадка на Женски пазар. Входът е от към ул. „Св. Св. Кирил и Методий“. Посетителите заплащат символичен вход от 2 лв., който отива за подкрепа на български артисти и млади музиканти, участници в културната програма на WEEKEНД ПАZAR, както и за българското съвременно изкуство чрез участието в проекта на платформата КупиИзкуство.БГ и чрез галерия „Сердика“.

Общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД уверява, че в зоната на WEEKEНД ПАZAR ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки за превенция на COVID 19.

За повече информация - фейсбук страницата на WEEKEНД ПАZAR.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама