Трамваите 6 и 7 ще се движат с променен маршрут

09:12, 17 ное 21 / София 25 2150 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Маршрутът на трамвайни линии 6 и 7 временно се променя заради ремонта на релсовия път в района на кръстовището на бул. „Христо Ботев“ и ул. „Алабин“, съобщават от Столичната община.

За част от трасето се разкрива и заместващ транспорт с временна автобусна линия. Движението на автомобили през площад „Македония“ няма да бъде затваряно, но ще е през стеснено улично платно. По бул. „Христо Ботев“ между ул. „Бистрица“ и ул. „Алабин“ ще се осъществява двупосочно движение, само в едно пътно платно.

„Навлизаме в много важна част от ремонта на трамвайното трасе и тя обхваща кръстовището на бул. „Христо Ботев“. Ще работим приоритетно по него, така че максимално бързо да освободим булеварда и преминаващите по него трамваи“, каза вчера при проверка на място заместник-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов.

Временен маршрут на трамвай №7

Трамвай № 7 ще бъде заменен в част от трасето си с трамвай номер Тм7 с маршрут: Надлез „Надежда“ – пл. „Македония“ – ул. „Алабин“, пл. „Журналист“. В допълнение към временния трамвай ще бъде разкрита и временна автобусна линия с номер Тм7, която ще се движи по маршрут: НИМ – ул. „Гурко“, с възможност за директна връзка с трамвай Тм7 при спирките на кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Драган Цанков“. Интервалът на превозните средства ще се запази на 4 – 5 мин. в час ПИК и 6 – 7 мин. извън ПИК. Заместващите автобуси ще бъдат съчленени.

Допълнителна възможност за прикачващите се граждани, пътуващи по бул. „България“ е използването на автобусна линия № 204, която се движи на интервал от 7 – 8 минути и преминава по BUS лентата.

Временен маршрут на трамвай №6

Редовната линия на трамвай № 6 ще бъде скъсена, както следва: кв. „Обеля“ – Централна гара – ухо кв. „Орландовци". За обезпечаване на транспорта кв. „Иван Вазов“ ще се движи заместваща автобусна линия с маршрут от ухо кв. „Иван Вазов“ – „Петте кюшета“. По трасето се разкриват спирки на бул. „Витоша“ и бул. „Пенчо Славейков“, на които ще спира и заместващата автобусния линия Тм7. Интервалът на заместващата линия ТМ6 е 10 минути. 

Гражданите, притежаващи абонаментна карта за съответната линия ще, могат да използват този превозен документ и в заместващия транспорт.

За времето на ремонта се преустановява движението на линия Тм1. 

Реконструкцията на релсовия път по ул. „Алабин“ е част от цялостния мащабен проект за реконструкция на релсовия път от Съдебната палата до кв. „Княжево“ и се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама