Немският коледен базар в София - само със зелен сертификат

08:15, 19 ное 21 / София 25 2775 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Днес в 18.00 ч. в Градската градина в столицата ще бъде открит Немският коледен базар. Единадесетото издание ще премине под знака на COVID и новите ограничителни мерки.

Достъпът до територията му ще бъде само със зелен сертификат. В рамките на базара ще се спазва изискването за отстояние, но маски няма да е задължително да се носят. Деца на базара ще се допускат само с възрастен придружител, който притежава зелен сертификат.

Целта на Немския коледен базар е да пренесем в България една традиция с нейните многообразни вкусове. Мотивацията да организирам тези базари вече толкова години се състои в уюта и красотата, които видях преди години в Германия и ме накараха да пренеса тази традиция и тук“, каза пред БТА Теодора Бреме, управител на фирмата, организатор на базара.

Посетителите ще могат да се насладят на традиционните немски коледни изкушения - ароматното греяно вино глювай и яйчен пунш. На базара ще има още автентична немска бира, различни видове вурстове, ядки, типичните немски щолени, които пристигат специално за коледния базар.

Бирата идва от Бавария, щолените - от Дрезден, продукцията се подготвя специално за нашия коледен базар. Нашият асортимент не може да се намери в хранителните магазини в България“, изтъкна Теодора Бреме. Тя обеща на посетителите на базара истинско коледно настроение и кулинарни изкушения за малки и големи.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама