Коледни елхи с писма от излекувани от коронавирус пациенти в „Софиямед“

19:15, 02 дек 21 / София 25 2334 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В началото на един от най-светлите месеци от годината – декември, и празниците Бъдни вечер и Коледа светлините на няколко специални коледни дръвчета на Надеждата засияха в УМБАЛ „Софиямед“ с посланието, че вярата, надеждата, любовта, но и благодарността стоят в основата на нашето бъдеще. 

Коледното бебешко дърво, Дървото на бъдещето и Дървото на радостта озариха фоайетата на отделенията по Неонатология, Акушерство и гинекология и Детски болести, за да дадат надежда и светлина в душите както на медицинския персонал в болницата, които по време на всички празници ще са на местата си в името на живота, така и на малките и големи пациенти, и техните близки, съобщиха от медицинския комплекс.

Част от инициативата са и Коледните дръвчета на Благодарността, които са украсени с благодарствени писма от пациенти от всички отделения в болницатa, както и от COVID-19 структурата. Специалните тематично украсени елхи засияха в фоайетата на централния БЛОК1 на УМБАЛ „Софиямед“ и БЛОК2, в който се намира COVID-19 отделението. На техните клони са закачени над 50 писма от пациенти на лечебното заведение, желаещи да изразят благодарността си и пожеланията си към екипите на болницата, помогнали им през 2021 г. По-голямата част от тях са адресирани към екипа на COVID-19 отделението, тъй като и настоящата година отново премина под знака на световната пандемия.

Някои от пациентите ни бяха написали пожеланията си на гърба на рецепти, в картички или просто на бял лист. Повечето бяха подписани освен с името на пациента, но и с номера на стаята, в която се е лекувал“, коментира екипът на COVID-19 отделението в „Софиямед“.

Инициирахме първия си проект от серията специални елхи на Надеждата в болница „Софиямед“ преди 3 години, когато създадохме Коледното бебешко дърво пред Неонатологично отделение, където обикновено се състои изписването на новородените. Идеята бе да покажем върху него всички най-необходими принадлежности за отглеждане на бебето у дома. Клоните му украсихме с биберони залъгалки, памперси, бебешки шишета, чорапки, шапчици, гребенчета, обувчици, дрънкалки, лъжички за захранване, играчки и др., всички осигурени от нашите партньори, от които родителите могат да вземат като подарък при изписването. Част от проекта ни за 2-ра поредна година са и Дървото на Радостта пред Отделението по Детски болести, украсено с рисунки на деца и плюшени играчки, подарък за тях, както и пред АГ отделението-на Бъдещето, украсено с „мечтата“ на всяка една жена за идване на така чаканото ѝ бебенце - чрез ехографски снимки, които получихме от наши пациентки от ДКЦ и УМБАЛ „Софиямед“. В тази трудна година решихме да зарадваме колегите си и пациентите с още специални елхи - на Благодарността, украсени с благодарствени писма на пациенти, които сме получили през годината“, коментира екипът на болницата, разработил проекта.

Пожеланията, с които са украсени елхите, са стилизирани в специално разработен дизайн, напомнящ свитък - грамота в състарен стил с идеята, че благодарността е дадена дума и е вечна, както и ангажиментът на лекарите и медицински работници да се грижат за здравето на пациентите си, независимо от всичко.

Повече снимки може да видите тук.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама