Нов рекорд на Гинес: Най-голямата сграда с формата на буква е в България

08:00, 19 дек 21 / Любопитно 25 2572 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

България с рекорд на Гинес. Официално Варна стана дом на най-голямата сграда в света с формата на буква. Сградата е висока 15 метра и разполага с 5 етажа, 57 кабинета и 5 хил. квадратни метра площ. 

Идеята за строежа се заражда още през 2020 година. А инициативата е на Една от най-големите дентални клиники в Европа. „Кандидатствахме за този рекорд, като следвайки всички стъпки, проверки и процедури. От 2 седмици вече официално споделяме с всички с гордост, че носим тази титла“, заяви ръководителят отдел Рецепция в клиниката Сара Божикова, цитирана от Нова телевизия.

За да се стигне до престижното отличие обаче сградата е била обект на много проверки, а освен че е най-голямата в света по този показател, тя разполага и с редица други предимства. „Разполагаме със соларни панели, разположени в близост, а периферията на клиниката е заета с бамбукова гора, както имаме и пречиствателни филтри на въздуха, които са свързани с именно тази концепция“, обясни тя.

Така новият рекордьор на Гинес вече прославя както България, така и морската столица.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 15:35, 24 яну 22

Това не е вярно. В Батуми, Грузия има по-големивъв формата на О и Ш

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама