Кой е най-популярният уебсайт за 2021 г.

18:30, 28 дек 21 / Любопитно 25 1503 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

TikTok стана най-популярният уебсайт в света през 2021 г., надминавайки дори Google, според данни, публикувани от „Cloudflare“.

Компанията за мрежова сигурност „Cloudflare“ обяви, че TikTok, социална мрежа, собственост на китайската компания „ByteDance“, за първи път е достигнала своя пик на 17 февруари. Платформата, където се публикуват кратки видеоклипове, временно заема първото място през март и май, но едва на 10 август успя да се задържи начело за няколко дни. TikTok напълно пое лидерството през октомври и ноември, включително в американския Ден на благодарността и Черния петък. Тенденцията продължи и през декември.

Безработен печели милиони от TikTok

Миналата година TikTok беше седмият по популярност интернет домейн, което е значително увеличение на популярността през последната година. Другите най-популярни домейна са Facebook, Microsoft, Apple, Amazon, YouTube, Twitter и WhatsApp.

TikTok е и най-популярната социална мрежа тази година, изпреварвайки Facebook. Зад тях са YouTube, Twitter и Instagram, следвани от Snapchat, Reddit, Pinterest, LinkedIn и Quora.

Русия разработва интернет само за деца

Данните на „Cloudflare“ показват също, че Netflix и YouTube са били двата най-популярни стрийминг сайта през 2021 г., като HBO Max е на трето място, изпреварвайки Hulu, която е мажоритарен собственик на Disney, пише БГНЕС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама