Червеният пипер ускорява метаболизма

08:10, 05 яну 22 / Любопитно 25 1622 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Червеният пипер е способен да потиска апетита, да гори калории и да ускорява метаболизма, твърди диетоложката Хулия Чагатай в турския вестник „Milliyet”. Тя припомни, че физическата активност, голямото количество вода и някои храни могат да подобрят метаболизма и да спасят човек от излишните килограми.

Специалистката посочи, че благодарение на съдържащото се вещество капсаицин червеният пипер може да повлияе на метаболизма. Стимулирането на симпатиковата нервна система, която е част от вегетативната нервна система, води до освобождаване на катехоламини от мозъчното вещество. Това ускорява метаболизма на енергията и мазнините.

Шест основни причини за забавения метаболизъм

Пиперът стимулира изгарянето на допълнителни калории след хранене, добави експертката други полезни свойства на популярния продукт. Човек с намален апетит не изпитва глад.

Учените съветват да не забравяме и за противопоказанията – червеният пипер да се консумира в умерени количества. Те също така призоваха да не се очаква чудо от един само продукт, пише БГНЕС.

По-рано учени от Американската сърдечна асоциация съобщиха, че шам фъстъкът пък може да помогне в борбата с хипертонията. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама