Столична община с изцяло електронни услуги

15:55, 05 яну 22 / София 25 2322 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Столичната община и 24-те районни администрации вече предлагат електронни услуги за всички административни дейности. От 4 януари общината е включена в портала, поддържан от Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ). 

Чрез Единния модел гражданите и бизнеса имат възможност да заявяват, заплащат и получават електронни административни услуги и информация, свързана с тях, както на общинско, така и на национално ниво. Системата е разработена и внедрена от екипа на зам.-кмета по дигитализацията Генчо Керезов.

Гражданите и юридическите лица могат да ползват Единния модел, както директно на сайта на ДАЕУ https://egov.bg/wps/portal/egov/nachalo, така и чрез Електронния портал на Столична община в секция „Услуги“ https://svc.sofia.bg/, където освен електронно подаване, потребителите могат да видят описанието на всяка услуга, начините на подаване, заплащане и получаване, съобщават от Столична община.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама