Отказът от сладкиши значително подобрява организма

19:30, 09 яну 22 / Любопитно 25 2498 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Значителни подобрения в тялото се наблюдават след отказа от сладки лакомства дори само за един месец, твърди ендокриноложката Татяна Бочарова в интервю за агенция РИА Новости.

Тя призовава да се внимава какво пише на етикетите на продуктите. По думите й, храните с над 22,5 грама захар на 100 грама са твърде сладки. Лекарката припомни, че захарта може да бъде описана с няколко различни наименования като хидролизирано нишесте, меласа, фруктоза, малтоза, пудра захар и др.

Според нея, месец след като човек спре да консумира сладко, ще настъпят забележими подобрения във всички системи на тялото му – от стомашно-чревния тракт до хормоналните нива. Освен това метаболизмът ще се подобри и човек може да загуби до четири килограма тегло. Бочарова добави още, че кожата ще претърпи промени към по-добро, тъй като захарта помага за разграждането на колагена, който предотвратява появата на бръчки, предаде БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама