Българската баница е най-добрата закуска според световен кулинарен атлас

19:25, 21 яну 22 / Любопитно 25 1678 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Българската баница със сирене е най-доброто тестено изделие в света за 2021 г., става ясно от класация на „TasteAtlas“, световен кулинарен атлас. Баницата е на челна позиция в класацията „Стоте най-добри ястия в света“.

В „TasteAtlas“ често се публикуват автентични рецепти от различни региони по света, кулинарна критика и препоръки от гастрономи професионалисти, като целта на изданието е да поддържа нивото на препоръките си в златната среда между високата кухня и предпочитанията на туристите, пише „Площад Славейков“.

Класацията е разделена на няколко категории и баницата не е единственото ястие от националната ни кухня, отличено в кулинарната карта. И докато тя е победител в „Тествени изделия“ и в „Закуска“, българското сирене е на пето място в света след страчатела и пекорино. При вината третото място е отредено на българския мавруд, а шопската салата е четвърта при салатите. При месните продукти среброто е за филе Елена, преди него е само иберийският хамон.

В разширения си вариант в тестените изделия на 13-о място се нарежда още казанлъшката поничка, на 17-о е мекицата.

Методологията на класацията „Стоте най-добри ястия на света“ не е описана подробно. Офисите на изданието на Бабич са разположени в София. Пълната класация може да разгледате тук.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама