Как да приготвим безупречна паста

20:05, 23 яну 22 / Любопитно 25 1981 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Кулинарният журналист и писател Тифен Кампе и директорът на Международния център за молекулярна гастрономия AgroParisTech-INRA Ерве Тис, разкриха пред „Льо Фигаро“ кои са най-често срещаните грешки при приготвянето на паста.

Според тях напълно погрешно е да се мисли, че приготвянето на паста е толкова лесно, колкото и обелването на крушите. Първата и най-често срещана грешка е добавянето на зехтин. Този продукт не се смесва с водата и се издига на повърхността, така че няма смисъл да го добавяте.

Преяждането с паста може да предизвика автоимунни болести

Тайната да не се залепи пастата е в размера на тенджерата. Грешка е използването на твърде малка тенджера. „Сварете пастата в много вода: повече от един и половина литра на 100 грама паста“, съветва Тифен Кампе.

Пастата трябва да се разбърква както в началото, така и по време на варенето. В същото време експертите посочиха, че не е необходимо постоянно да разбъркване, достатъчно е да се прави от време на време.

Друга груба грешка е да не чакате водата да заври.Трябва да изчакате, докато водата заври напълно, преди да потопите пастата в нея. По този начин можете да спазите времето за готвене. В противен случай ще бъде трудно да разберете кога пастата е готова“, обяснява Кампе.

Освен това макароните не трябва да се посоляват в последния момент. Най-добре е да добавяте сол, когато поставите тенджерата на огъня. „Тогава солта ще се разтвори хомогенно първо в горещата вода, а след това в пастата“, подчертава тя.

Ерве Тис използва бульон за приготовлението на пастата, а Тифен Кампе запазва малко от водата, в която е варила пастата за овкусяване на сосове, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама