Борис Бонев в „Политкаст“: Закъсняваме с разговора за приоритетите за София

14:00, 24 яну 22 / Политкаст 25 2347 Шрифт:
Симеон  Иванов Автор: Симеон Иванов

Надявам се, че сме си взели поуките и че е възможно широко опозиционно обединение за следващите местни избори в София. Преди всичко трябва да започне разговорът за приоритетите за София, да е ясно върху какво искаме да работим и върху какво се фокусираме. ПП също трябва да участва в този разговор. Надявам се това да се случи много скоро, даже мисля, че вече закъсняваме. Това заяви независимият общински съветник и основател на „Спаси София“ Борис Бонев в новия епизод на „Политкаст“.

„Оставката на Йорданка Фандъкова е наложителна. Тя не изпълнява своите задължения като кмет на София и е абдикирала, градът видимо е на самотек и то в период, в който е изправен пред изключително сериозни кризи – най-вече кризата с градския транспорт в столицата, цените на електроенергията, продължават и проблемите с почистването на града, липсата на места в детските градини и други. Кризи, които са натрупвани през всичките тези години на меко казано некомпетентно управление“.

„Досега беше лесно на управляващите София – в момента, когато възникне проблем, те бяха на един телефонен разговор с бившия премиер, за да получат това, което искат. Очевидно вече не са в тази ситуация и виждаме как те рязко започнаха тотално да не се справят с предизвикателства в управлението на този град“.

„Спаси София“ постоянно е в готовност, включително за предсрочни избори“.

„Спаси София“ ще може да се яви пълноценно с листа на следващите избори през 2023 г. Фокусът и целите ни като организация са изцяло в София. Тук е нашата компетентност, емоция и тук са проектите, които искаме да реализираме. Нямаме амбиции към националната политика, София е достатъчно голям залък и трябва първо тук да се справим успешно“.

„Относно решаването на транспортния проблем на София, изключително важно е да се дава път на експертното мнение в публичния дискурс. На хората с компетенция, които могат да дадат добрите практики от света, да ги адаптират за българската действителност и те да бъдат работещи и в София. Мнението на гражданите е също изключително важно, но голяма част от хората нямат пълен достъп до информацията, касаеща ползите от дадени мерки. Това, върху което общината и политиците трябва да се фокусират, са ползите от пешеходни зони, от повече и по-добър градски транспорт и други мерки, свързани с качеството на живот в града. От начало подобни решения ще бъдат непопулярни, но трябва политическа смелост“.

Цялото участие на Борис Бонев, както и още редица интересни теми свързани с транспортния проблем на София, казуса със софийските Хали, бъдещите цели на „Спаси София“, можете да чуете от връзката!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама