Нови електробуси сменят дизеловите по линия № 74

15:20, 06 дек 21 / София 25 833 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

От днес по линия №74, свързваща Централна гара с кв. „Манастирски ливади“, се движат 10 нови електробуса. Превозните средства са от най-високия екологичен клас, нископодови и климатизирани, разполагат с обособени места за хора с физически увреждания, видеонаблюдение и възможност за зареждане на мобилни устройства.

Доставката на новите превозни средства е част от Програмата на кмета Йорданка Фандъкова за модернизация на градския транспорт и подобряване качеството на атмосферния въздух.   

Новите 30 нископодови бързозарядни електробуса и 10 броя нови зарядни станции са закупени по проект „Изпълнение на дейности за подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез закупуване и доставка на електрически превозни средства за шосеен транспорт – електрически автобуси и тролейбуси“ по Оперативна програма “Околна среда 2014 – 2020 г.”, осъществяван с подкрепата на Кохезионния фонд на Европейския съюз.

Част от новозакупените 30 електробуса вече се движат по линии № 6 и 60. Предстои да бъдат пуснати нови електоробуси и по линия № 73, съобщиха от Столична община.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама