Том Круз се бори с най-трудната си мисия

19:05, 13 фев 22 / Любопитно 25 1726 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Миналия август, когато собствениците на киносалони се събраха в Лас Вегас за годишната си конвенция CinemaCon, им бяха показани „задкулисни кадри“, в които Том Круз прави това, с което изгради кариерата си: пренебрегва законите на физиката и рискува живота си, изпълнявайки лично някои от най-впечатляващите каскади на големия екран.

Круз и режисьорът на последните два филма „Мисията невъзможна“ Крис Маккуори показаха сцена, в която актьорът кара мотоциклет по скала в Норвегия, съобщава Variety. „Това е най-опасното нещо, което съм опитвал“, призна Круз и добави: „От малък си мечтаех да го направя“. Но сбъдването на тази детска мечта се оказа скъпо, като се има предвид, че този трик и други подобни трябваше да бъдат извършени в разгара на блокирала земното кълбо пандемия.

Ограбиха Том Круз на снимките на „Мисията невъзможна 7“

На 59 Том Крус се бори с най-трудната си мисия досега. И тя е не толкова да направи нови каскади, по-откачени от всякога, колкото да докара поредицата, донесла му най-голяма слава, до финал, който да надмине всичко дотук. За целта трябва да премине през минно поле, изпълнено с безброй непредвидени обстоятелства.

Това включва инфекциозни огнища, закъснения, внезапни локдауни, седемкратно започване на снимките отначало, принудителни смени на локации, карантиниране на членове на екипа, съдебни спорове и дори тревоги от влошаването на американските отношения с Китай. От „Мисията невъзможна“ се очаква да се представи много добре на този гигантски пазар, а политическото напрежение със САЩ убива апетита на китайците към холивудските филми.

Продуцирането на „Мисията невъзможна 7“ струва 290 милиона долара, което е с десетки милиони повече от очакваното от студиото и финансовия му партньор, обявиха пред Variety от продукцията. Последният излязъл филм от поредицата, „Мисията невъзможна: Разпад“ от 2018 г., струваше 190 милиона.

Кои са най-очакваните филми през първата половина на 2022 г.

През януари Paramount обяви, че отлага издаването на „Мисията невъзможна 7“ от 30 септември 2022 г. за 14 юли 2023 г. Отлагането също ще добави разходи към бюджета на филма. Paramount и Skydance обявиха, че премиерната дата на „Мисията невъзможна 8“ също се мести — от 7 юли 2023 г. отива на 28 юни 2024 г. Част от мотивите са, че Круз искал работата по осмия филм да е приключила преди премиерата на седмия, защото финалът му ще бъде пряко свързан с началото на осмия и звездата иска да се увери, че преходът между двете части е безпроблемен. Планът е двата филма да послужат като сбогуване с героя на Круз Итън Хънт и „кулминация“ на цялата поредица, което засилва натиска върху звездата и Маккуори да се сбогуват по шампионски.

Да, Круз има и други големи роли, но „Мисията невъзможна“ е неговият знаков франчайз, за ​​който той е в безмилостно съревнование със самия себе си от години – за още по-смайващи екшън сцени и още по-умопомрачителни каскади, разширяване на глобалния ефект на продукцията и нови блестящи партньори. Дотук филмите поредицата са спечелили над 3,5 милиарда долара. „Разпад“ бе най-успешният от всички с приходи от 791 милиона долара и достойни партньори на Круз като Хенри Кавил и Ванеса Кърби, пише „Сега“.

Налице е и желанието на Круз да смайва публиката. Актьорът вярва, че за да зарадва феновете,  всеки следващ път трябва да надскача себе си. Качвал се е на Бурж Халифа в Дубай без осигурително въже, висял е от външната страна на излитащ самолет, правил е HALO скок (от голяма височина, с ниско отваряне на парашута) от 8000 метра… какво ли ще видим в двата финални филма?

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама