Пускат ретро трамвая през уикенда

08:00, 12 фев 22 / София 25 1886 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Центърът за градска мобилност пуска тази събота и неделя от 11.00 до 13.00 часа ретро трамвай по маршрут от колелото на Съдебната палата до пл. „Йорданка Николова“. В него служители на дружеството ще дават информация как бързо и лесно може да се издаде годишна абонаментна карта от каса или през онлайн платформата на ЦГМ, а който желае, може да зареди на място своята карта. 

Едногодишната персонализирана абонаментна карта е един от най-търсените превозни документи за пътуване. С нея пътуването излиза по 1 лев на ден /общо 365 лева/ за всички линии на наземния транспорт и метрото, независимо от броя на пътуванията. Тя дава още възможности: безплатно използване на буферните паркинги, както и 50 на сто намаление за спектакли на Младежкия театър, съобщиха от ЦГМ.

Само за един месец от началото на тази година почти 7 000 души избраха да заредят годишна абонамента карта.

Пътниците могат да изберат дали да платят годишната картата и на две вноски, или еднократно. Абонаментните карти мога да се заредят или да се купят нови както директно от каса на ЦГМ, така и през онлайн платформата на дружеството - https://webportal.sofiatraffic.bg/.

В ретро трамвая ще има и специална възможност за най-малките, които ще получат безплатни карти за пътуване в цялата градска мрежа. Условието е да са до 7 години, а родителите им да представят копие от удостоверението или акта за раждане, за да се попълнят данни. Децата пътуват в обществения градски транспорт в страната с издадена карта за безплатно пътуване по образец на транспортното министерство. Картите, които са поименни и без снимка, са и застраховка, в случай на транспортно произшествие. Те са със срок на валидност една година от датата на тяхното издаване или до навършване на 7-годишната възраст на детето.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама