Живеем във времето на полезните идиоти

11:30, 14 фев 22 / Политкаст 25 1996 Шрифт:
Симеон  Иванов Автор: Симеон Иванов

Живеем във времето на полезните идиоти. В зависимост от това какво е мнението ти и кого устройва, то бива публикувано ту в единия, ту в другия лагер, което е адски смешно. Фалшивите новини са нещо, от което „имаме нужда“, така сме устроени, че не искаме да ни казват истината. Имаме нужда някой да ни каже, че това, което наистина се случва навън не е вярно. Ние сме голям пазар за фалшиви новини и политиците в това отношение не ни помогнаха. На вълната на антиваксърството една цяла партия е в парламента. Политиците ни се оказа хора, които не взимат решения, а ни продават краставици. Ние имаме нужда от краставици, значи те ще ни продадат краставици. Те няма да направят необходимите реформи и да ни оправят живота така, че да имаме нужда от друго. В такава среда ние няма как да искаме повече. Това заяви Венци Мицов в новия епизод на „Политкаст“.

За свободата и медиите

Свободата е вътрешно състояние на духа, не би ни интересувало какво пише в медиите, ако се чувстваме свободни. Не знам обаче как ще се освободим вътрешно, защото ние сме прекалено зависими от собственото си вътрешно усещане за неосъщественост. Трябва да се освободим, да отидем на революция, но преди това трябва еволюция. Не знам дали това минава през медиите, по-скоро минава през образование, култура, наука, през това да обичаме децата си и да ги ценим, през това да имаме своите малки ценности, своите примери.

За софийската политика

Проблемите на София са като че ли нерешими на фона на случващото се в страната през последните години. Този, който ще се заеме да управлява с размах столицата, ще се сблъска освен с огромни проблеми, с огромна съпротива от страна на много различни гилдии, групи граждани и други. Много е важно следващият кмет да промени драстично модела и начина на мислене.

За културата и културния министър

Нямам очаквания към културния министър Атанас Атанасов. Доскоро мислех, че той е холограма. Появи се веднъж по телевизията и смятам, че това беше грешка. По-добре да беше останал в тайнствена енигматичност. Смятам, че е трябвало да назначат друг, но в последния момент нещо се е случило, затова сложиха Атанас Атанасов. Той е абсолютно случайно попаднал в министерството човек и не смятам, че ще изкара дълго на поста. Дано заместник министрите около него, които са опитни и са наясно с материята, да успеят да балансират. В самата култура има страшно много интереси и страшно малко пари, а това обикновено поражда колективна истерия, която не е добра за никого. Няма значение кой ще е министър на културата, ако администрацията си върши добре работата.

В разговора можете да чуете още:

- Спомените и опита на Венци Мицов от живота в политиката и Столичния общински съвет

- Процедурите и работната култура в градския парламент

- Как ще се разместят пластовете в София на фона на предстоящите местни избори?

- Управлението на културата на държавно и местно ниво

- На какво трябва да обърне внимание Столична община в културния сектор?

- Народопсихологията и защо нормалните хора вече не искат да се занимават с политика.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 09:09, 15 фев 22

Венци Мицов е поредния идиот. И този бил общински съветник по жалбите. Пълен боклук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама