Пожар в центъра на София взе жертви

08:35, 22 фев 22 / София 25 2416 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Пожар в центъра на София взе две жертви. Един човек е тежко пострадал и е откаран в „Пирогов“. Огънят е пламнал в 5.36 ч. в апартамент на 4-ия етаж на ул. „Хан Аспарух“ и е достигнал до покрива. На място са изпратени три пожарни екипа.

Двама души са загинали, 15 са евакуирани, съобщи за bTV ст. комисар Веселин Гетов. Апартаментът, който е изгорял, е собственост на жена, която не е добре психически. Тя е от загиналите, допълни Веселин Гетов.

Екип на Столична община е на място. Той ще остане там, за да настанят хората от 4 и 5 етаж, които няма къде да останат. „Уведомили сме кмета на района за експертна група от архитекти, която да прецени конструкцията на самата сграда дали е годна за обитаване. Експертите ще преценят дали първите два етажа са обитаеми“, съобщи представител на Столичната община.

Гасенето на пожара продължава. На място има полиция, както и линейка. Все още се изясняват причините за инцидента.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама