По колко мандарини на ден да ядем, за да не напълнеем?

20:10, 23 фев 22 / Любопитно 25 1862 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Мандарините са богати на витамини, минерали и други полезни за организма съставки, но все пак трябва да внимаваме и да се придържаме към препоръчителната дневна доза.

Мандарините стимулират работата на мозъка и се разпознават по приятния им аромат и вкус. Този вкусен и сочен плод помага на тялото да контролира нивата на лошия холестерол и защитава сърцето. В допълнение, мандарините съдържат пектин, съединение, което предотвратява високите нива на кръвната захар, а оттам и чувството на глад.

Мандарините са богати на витамин С, калций, магнезий, калий, цинк, витамини от група В и минерали, които влияят положително на здравето на мозъка, като подобряват функциите му и допринасят за по-добра памет и концентрация. 

Как да изберем перфектните мандарини?

Трябва обаче да внимаваме с тях и да се придържаме към препоръчителната дневна доза, предупреждава БГНЕС, като се позовава на македонския портал „Арт кухня“.

Препоръчителната дневна доза от този плод е до 7 мандарини. Консумирането на повече от седем мандарини може да доведе до високи нива на кръвната захар, а твърде много фруктоза може да доведе до наддаване на тегло. Така че се наслаждавайте на мандарините, но в умерени количества.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама