Нова идея: Паметникът на съветската армия да се опакова

08:43, 11 мар 22 / София 25 1702 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Паметникът на съветската армия да бъде опакован с непрозрачна материя. Това предлага столичният общински съветник Методи Лалов. Проектът и изпълнението следва да се възложат на кмета на район „Средец“, който в 3-месечен срок следва да изготви и представи за одобрение от СОС проект, съдържащ функционална, естетическа, икономическа и екологична обосновка.

Мнозинството в СОС вече две години отказва да разгледа доклад, на който съм съвносител, за преместване на монумента в музей. Направи го за пореден път и на днешната сесия на СОС, като отхвърли предложението ми да разгледа доклада“, написа Лалов във Facebook.

Местенето на паметника на Съветската армия отново под въпрос

На злото трябва да се дава непрекъснат отпор. Затова и докато МОЧА не бъде премахнат от сърцето на столицата, същият следва да бъде опакован и така да се преустанови унижението, на което гражданите са подложени ежедневно поради наличието на символ на армия, която е окупационна за страната ни и която е обслужвала човеконенавистен режим. Наред с това монументът, който се руши, ще бъде обезопасен, а и така ще стане културна атракция, която несъмнено ще има положителен ефект върху туристическия потенциал на София“, смята Лалов.

Според него монументът е опасен за живота и здравето на посетителите на „Княжеската градина“, тъй като „от него падат облицовъчни плочи и са налице видими изменения в неговата конструкция, поради което опаковането му ще има ефект и на обезопасителна мрежа“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама