Вместо 6 месеца аржентинско семейство пътува … 22 години

20:25, 15 мар 22 / Любопитно 25 1770 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Аржентинско семейство, тръгнало на път за шест месеца за „пътешествието на живота си“, го приключва след 22 години в Буенос Айрес, като се връща с четири деца, съобщи АФП, цитирана от БТА.

В началото двойката е на 29 и 31 години. Те печелят добре, имат къща в предградие на Буенос Айрес. Но и двамата мечтаят да пътуват шест месеца от Аржентина до Аляска с 4000 долара. 

След това някой им предлага автомобил от 1928 г. Изминават 362 000 км през 102 държави. 

Античният автомобил не може да се движи повече от няколко часа на ден и седалките не са удобни, но им „отваря врати“, хората ги приемат с усмивка. Започват и да го разширяват с увеличаването на семейството. Най-голямото им дете е на 19 години и е родено в САЩ, а най-малкото е на 12 и е родено в Австралия. С тях пътуват също куче и котка. Често автомобилът е основното им жилище, като децата спят в палатка на покрива, а родителите в купето. 

Къщата е малка, но градината е огромна“, казва Херман. Най-често обаче хора ги канят да им гостуват - общо 2000 души в целия свят. 

Най-голямото им откритие са хората. „Не сме си представяли, че хората са толкова красиви. Хората, сред които живеем, са невероятни“, казва Канделария, която е на 51 години. Те им предлагат безплатен подслон и храна, поправят автомобила им. „Мнозина ни помагаха, защото искаха да участват в една мечта“.

Разбира се, имало е и проблеми. Отклонявали са ги военни конфликти, кризи. Преживяват птичия грип в Азия, ебола в Африка, треската денге в Централна Америка, Херман се заразява с малария.  

На три години се връщат за два-три месеца в Аржентина, за да видят близките си. След това отново потеглят на път. Двамата трудно си представят бъдещето след две десетилетия, които са толкова пълни с преживявания - изпълнили са три книги – „Улови мечтата си“, продадени в 100 000 екземпляра. Те отчасти финансират пътуването им. 

Херман говори за „хиляди възможности“, иска да обиколи света с платноходка. Малките деца никак не са ентусиазирани да ходят на училище - досега са учили задочно, но курсът им по география е несравним. 

Възможно е да отложат реализирането на нови планове за известно време, защото светът сякаш влиза от криза в криза. За Херман обаче това не е проблем. „Излизаме от Ковид и влизаме в огромна война. Ако чакаме удобен момент, винаги ще имаме причина да не реализираме мечтите си“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама