Пуснаха Lego на Зеленски и коктейл „Молотов“

18:35, 17 мар 22 / Любопитно 25 1633 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Пускат персонализирана лего версия на украинския президент Володимир Зеленски и малки играчки коктейли „Молотов“. Чикагската компания, която стои зад играчките, е събрала от продажбите малко над 16 000 долара, като парите ще отидат за помощи в Украйна.

LEGO конструкторите могат да са по-добра инвестиция от златото

Независимият търговец на дребно Citizen Brick е предложил ограничена бройка на играчките, като всички средства ще отидат за доставка на медицински консумативи

Онлайн продажбата на новите артикули е стартирала на 5 март, като цената за коктейл „Молотов“ е 10 долара, а фигурката на Зеленски струва 100. До момента са събрани 16 540 долара.

Минифигурките бяха разпродадени почти веднага. Направихме възможно най-много за неистовите 24 часа, като екипът ни работеше и в почивния си ден“, написа производителят на играчките в Instagram. „Знаем, че имаше хора, които се опитаха да получат поне един от двата артикула, но не успяха. Надяваме се, че все пак ще обмислят да направят директно дарение на подходяща благотворителна организация“, допълни още той, цитиран от CBS News.

По последни данни на ООН - 3 милиона украинци са избягали от страната си след нахлуването на Русия.

Художникът Джо Трупия започва да създава фигурки на Lego със свой дизайн още през 2010 година. Неговите предишни творения са комплект Lego за стриптийз клуб, комплект Lego Breaking Bad и „Squid Games“, базиран на хитовият филм на Netflix.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама